maanantai 1. huhtikuuta 2013

Hyvää safkaa halvalla

Perunasalaattia, ruusukaalia, paistettua sipulia, bratwurstia ja karkeaa sinappia.

Kansitakit kahisee ja nihilistit nillittää, vai miten se sananlasku meni? Suomessa kuulemma ruoka on kallista, itse olen eri mieltä. Bisse on kallista, samoin erilaiset prestiisituotteet, kuten sisäfilee yms. Länsimaisen, ilmaisen preussilaispohjaisen peruskoulutuksen saanut ugri elää siinä harhassa, että jokainen päivä on rokkifestaria kera sisäfileen ja laatuviinin. Ei näin.

Suomessa on ihan maltilliset hinnat, ottaen huomioon, että olemme huonolla ostokyvyllä (vähän ihmisiä) oleva pohjolan perähikiä. Totta kai ruoka maksaa kun sitä raahataan pitkin ja poikin. Jotkut tanokit käyttävät ruoasta puhuessaan eineksia referenssinä, kun vertaillaan raaka-aineiden hintoja valmiiseen safkaan. Kyllähän einesten kilohinta saadaan sopivaksi, kun sisältö on enimmäkseen petrokemian apuaineilla jäykäksi tehtyä hanavettä. Saarioisen E-vapaan lasagnen "jauheliha" on oikeasti jollain helvetinkoneella jauhettua kalkkunan persreikää ja kaulanahkaa. Miettikää.

Suomi on muutenkin kummallinen maa; asiat ovat paremmin kuin koskaan mutta silti nillitetään. Erityisesti nillitettään rahojen riittämisestä. Muualla, jossain Oikeassa Maassa, köyhä ihminen on sellainen jolla ei ole mitään. Suomessa köyhä on sellainen joka ei voi ostaa ihan jokaista asiaa joka mieleen tulee. Köyhyys ei siis aiheudu tulojen pienuudesta, vaan menojen suuruudesta. Opiskelijoilla vasta meneekin huonosti jos 45-vuotiaan sosiologian opiskelijan yhden kuukauden yhteenlasketuista tuista ei riitä rahat sekä Flow-festarilippuihin, että playstation kolmoseen.

Mutta asiaa; uskon että Suomessa voi syödä myös edukkaasti syömättä jotain aivan kammottavaa skeidaa. Tietysti, jos on idiootti, niin silloin joutaakin syömään kalliitta eineksiä tai tonnikalaa purkista.

Blogahduksen alussa olevassa kuvassa oleva annos on maksanut noin kolme euroa.

LIDListä ostin seuraavat tuotteet
- Bratwursti 2,49€
- Perunasalaatti 0,99€
- Ruusukaali 2,5€
- Sipuli 0,2€
- Voinokare 0,1€
- Sinappi 0,2€

Bradareista riittää kahdelle aterialle, kolme nakkia per veto. Ruusukaali tuli puolen kilon pakastepussissa, siitä riittää kolmeen ateriaan. Kahden päivän safkat kustansivat siis 6,48€

2 kommenttia:

 1. En itse koe pieniä tulojani (ja suuria menojani) mitenkään onnellisuuteni esteene kuten joku hoobo voisi kelata, näen köyhäilyn mahdollisuutena käyttää luovuuttaan - oli se sitten dyykkausta, itse tekemistä tai herkullisen ruuan valmistaminen edullisista raaka-aineista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köyhäily on parasta! Osut naulankantaan tuossa luovuudessa! Itseasiassa, kyse ei ole kuin järjenkäytöstä. Ihmiset aina valittavat miten ei ole rahaa siihen-ja-siihen ja pitää ostaa Prismasta kolmenkympin kiinalenkkareita jotka kestävät vapusta juhannukseen. Outletit, kirpparit ja kierrätyskeskus, sieltä saa ajattoman tyylikkäitä, toki vähän vanhempia kamppeita, pikkurahalla.

   Tai sitten ostaa pienistä tuloistaan ne kolmenkympin lenkkarit kolmasti vuodessa.

   Poista