lauantai 19. elokuuta 2017

Turun tapaus ja Suomi vuonna 2017

Muistan jostain ala-asteelta opettajani lausahduksen miten Suomi on "lintukoto", turvallinen paikka, kaukana pohjoisessa Herran taskussa. Tuolloin ajattelin, että Suomi on hyvä ja turvallinen maa elää. Eipä silloin mitään varsinaisia uhkia ollut, Neuvostoliitto oli hajonnut ja Saksat yhdistyneet. 90-luvun lama oli päällä mutta se ei alle kymmenvuotiasta naperoa haitannut. Suurimmat pelot olivat, että kesälomalla sataa tai että ampiainen pistää.

Vuonna 2017 Suomi ei ole enää "lintukoto kaukana pohjoisessa" vaan yksi Euroopan Unionin jäsenmaista, siinä Ruotsin vieressä. Internet on kutistanut koko maailman läppärinkokoiseksi laatikoksi keittiön pöydälle.

Meillä Suomessa on ajateltu, että ison maailman kotkotukset ja ääliömäisyydet eivät tänne asti yllä. Että kun jenkkilässä joku keksii jotain idioottimaista, niin tänne tullessaan trendi on jo vanha ja väljähtänyt. No sitten oli Suomen ensimmäiset kouluampujat, ja sitten toiset.

Pikkuhiljaa valumme kohti jonkinlaista kaaosta, maaseudulla ei enää ovia jätetä lukitsematta yöksi ja tienpenkalla apua viittova ihminen ei välttämättä tarvitse tunkkiasi lainaan, vaan koko auton. Ja kännykkäsi ja lompakkosi.

Ennen saattoi saada turpaan ja lompakosta vietiin rahat, kyllähän se vitutti. Varsinkin jos silmälasit hajosivat. Nykyään saatat saada turpaan, mutta sen lisäksi sinua potkitaan päähän kun tiput maahan. Joskus tämä tapahtuu useamman ihmisen toimesta.

Omenoihin piilotettuja partakoneenteriä ja hapon heittämistä kasvoille ei vielä Suomessa ole nähty, mutta se päivä koittaa vielä. Maailma on paha paikka

Ennen ei pelottanut. Nykyään pelottaa, ei paljoa, mutta enemmän kuin ennen. Ennen mielenterveysongelmaiset olivat hoidossa, tuttavallisesti "dorkalassa" eli lukkojen takana. Nykyään mielenterveysongelmaiset ovat avohoidossa, eli oman onnensa nojassa. Voit saada metrossa kirveestä päähän tai lenkkipolulla sinut kuristetaan koska joku sankari on jättänyt päänsisäisten ääntensä käskystä pillerit ottamatta.

Eikä täällä saa sanoa, että mielenterveysongelmaisten hoito on retuperällä, koska Suomi on hyvinvointiyhteiskunta ja mielenterveysongelmat eivät ole yksilön oma valinta. Jos julkisesti menet sanomaan, että hullu kuuluu koppiin, tulee jostain kirkuvan väriseksi värjätyllä tukalla oleva 45-vuotias opiskelija kertomaan, että olet ableistinen väkivaltakoneiston osa.

Tietysti jos mielenterveyspotilaiden kuntoutus tehtäisiin rahanarvoiseksi kultamunaksi, voisi Kokoomus tai Anne Berner kiinnostua asiasta. Vink vink.

Enää ei kadulla ole edes rehellisiä pultsareita jotka lapsia pelottivat. Nykyään on sekakäyttäjiä. Sekakäyttäjiä ei saa arvostella, samoista syistä kuin hull..anteeksi mielenterveyspotilaita. Sekakäyttäjät nimensä mukaisesti käyttävät alkoholia ja huumeita, he ovat väkivaltaisia ja arvaamattomia ja he pääsääntöisesti rahoittavat elämänsä pikkurikoksilla koska Suomessa sosiaaliturva on niin huonoissa kantimissa, että sillä rahalla ei yksinkertaisesti osteta piriä ja hasista sen jälkeen kun ollaan kokeiltu onneamme nettipokerissa.

Nyt viimeisempänä villityksenä Suomeen on saatu terrorismi.

"Juku, ihan kuin amerikassa!"

Terrorismi on kova paikka suomalaisille, Turussa tapahtuneet (näillä näkymin terrorismivaikutteiset) puukotukset on nyt lopullisesti vetäneet maton alta tältä lintukoto -ajatukselta. Suomi on osa kovaa maailmaa, jossa kääntämällä toisen posken saat vain molemmat poskesi kipeiksi. Itse en hyväksy enkä ymmärrä terrorismia. En myöskään ymmärrä niitä ihmisiä jotka yrittävät saada terrorismivaikutteisen hirmuteon muuttumaan yksittäisen hullun päähänpistoksi, puhumalla Pekka Eric Auvisesta tai Matti Saaresta.

Kun hullu tappaa, hullu tappaa. Kun joku tappaa siksi, että motiivina on uskonto sen äärimmäisessä muodossa ja tiedetään, että tämän uskonnon edustajat kannustavat toisia samanuskoisia tappamaan samoista syistä, pitää ymmärtää pistää turpa tukkoon ja istua alas miettimään kuinka sama asia ei toistu, sillä se tulee toistumaan niin kauan kuin pääpaino toiminnassa on se, ettei vain loukattaisi ketään sanomalla esimerkiksi terroristia terroristiksi.

Suomessa on sellainen tilanne, että tämmöiset terrori-iskut vain syventävät juopaa ääripäiden kanssa. Asia hukkuu juupas-eipäs -kinasteluun. Suomessa ei saa sanoa, että turvapaikanhakijoiden siivellä Suomeen hakeutuu terroristisoluja, vaikka tämä on täysin fakta, koska se on "rasismia". Kun ministeri möläyttää, että tekijä on ulkomaalaisen näköinen (typerästi sanottu), takertuu puolet sosiaalisesta mediasta tähän möläytykseen ja aloittaa ulinansa.

Kumpi on tärkeämpää? Se, että Suomessa ei enää tapahtuisi terrori-iskuja vai se, että marokkolaista puukon kanssa hilluvaa terroristia ei saa sanoa "ulkomaalaisen näköiseksi".

Kun katsoo Helsingin katukuvaa ja vertaa näkemiään ihmisiä johonkin Elovena-paketin tyttöön, voisin sanoa että 99% on ulkomaalaisen näköisiä. Mitä helvettiä muka meinaa "ulkomaalaisen näköinen". Kiinnostaako ihmisiä muka minkä maalaisina heidät nähdään? Itselleni on aivan sama minkä maalaiselta näytän, kunhan en näytä arkkitehdiltä tai jalkapallofanilta.

Suomessa pitää voida myös keskustella turvapaikanhakijoiden ym. siivellä Suomeen tulevista terroristisoluista, ilman että toinen puoli jengistä huutaa naama punaisina miten "neekerit pitää saada vittuun Suomesta".

Vihaan rasismia. Yhtä lailla vihaan myös sokeaa lammasmaista hyväuskoisuutta.

Se, että ihminen tulee sotatoimialueelta, ei tee hänestä yhtään jalompaa tai parempaa. Yhtä lailla Suomeen tulevista virolaisista osa tekee rikoksia tai Ruotsissa oleilevat suomalaiset. Tämä on ihan kylmää faktaa.

Ja vaikka moni tietyssä kuplassa elävä haluaisikin toitottaa, että Suomessa on rakenteellisia ja asenteellisia esteitä jotka estävät maahanmuuttajien integroitumista, voin vakuuttaa heille että se on aivan paskapuhetta. Kaikki tuntemani maahanmuuttajat ovat ahkeria yrittäjiä. Sen sijaan moni sosiaalisessa mediassa vaikuttava kantasuomalainen on työtön, laiska ja ajattelukyvyltään perseen luokkaa.

Suomalaisen yhteiskunnan on nyt aika lopettaa jonninjoutava paskanjauhanta ja yhtenä rintamana ilmoittaa päätös, että Suomi ei hyväksy terrorismia missään muodossaan ja sen päätöksen tulee pitää.

Mikäli maitokauppaan mennessä joutuu pelkäämään, että himaan tullaan penaalissa, ovat terroristit voittaneet. Varsinaisen karhunpalveluksen he ovat jo tehneet kaikille Suomessa asuville maahanmuuttajille sekä oikeasti turvapaikkaa tarvitseville. Kantasuomalaisten moraalinen velvollisuus on olla tuomitsematta heitä. Eihän kaikkia valkoisia kristittyjä leimattu terroristeiksi Breivikin takia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti