torstai 29. toukokuuta 2014

Chilipossua ja riisiä

Pitkästä aikaa resepti safkasta joka valmistuu työpäivän jälkeenkin ilman hikeä ja aineksetkin saa poikkeamatta Stokkan herkussa.

Pääsin Stompin' Savoy tapahtumassa tutustumaan tuotteeseen jonka nimi oli ytimekkäästi Boogie Chiller's Witchdoctor Chili Sauce. Kyseessä on kotimaan kamaralla hieman tuntemattomammasta käsitteestä, ainakin omasta mielestäni, nimittäin makeasta chilitahnasta. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan puhuta mistään paholaisen hillosta vaan ihan oikeasta chilisoosista jossa makeutta ja pyöreyttä on antamassa intiaanisokeri ja goji-marjat. Normaalistihan täällä myytävät chilisoosit ovat sitä etikalla tapettua litkua jossa polte tappaa kaiken maun, chilikauppojen "talon kastikkeet" ovat usein samaa hot saucea kuin bulkkina myydyt Etelä-Amerikkalaiset tulipallokastikkeet, sillä erolla että etikettiin on painettu jotain suomalaisia miellyttävää, kuten Juho Juntusen piirros ja maininta helvetin lieskoista.

Tapahtumassa soosia maisteltiin tuoreen maissileivän kera, mikä olikin oiva alusta tuotteen turvalliseen arvioon. Makua piisaa, sitä ei käy kieltäminen. Paletti on harmoninen eikä mikään puske liikaa, se täytyy sanoa että makeus ei välttämättä iske joka hemmoon tai hemmikkiin, mutta onneksi valikoimaa riittää. Poltettakin soosissa on sopivasti, tätä uskaltaa tarjota ihmisille ja uskoakseni vain kaikkein herkin kansanosa ei tätä pysty nauttimaan. Chiliautistit voivat tilata netistä sitten niitä miljardin Scovillen ulostuslääkkeitä.

Ostin tuotetta heti purkillisen ja myöhemmin sain toisenkin purkin maisteltavaksi, soosia ei toistaiseksi myydä missään, paitsi pop up-tyyppisissä tilaisuuksissa ja mahdollisesti tilaamalla isomman erän. Sen verran olen ruokaa kuitenkin tässä elämässä syönyt ja kokannut, että tunnistan kyllä hyvän jutun kun se kohdalle osuu ja Boogie Chiller's Witchdoctor Chili Sauce on helvetin hyvää chilisoosia.

Mutta se product placementista ja ylisanoista, reseptiähän tässä oli tarkoitus jakaa!

Elikkäs; hanki suikaloitua sikavainaata, näppärä jätkä ostaa luottolihamieheltään palan possua ja suikaloi sen itse, minä päädyin valmiiksi suikaloituun koska se oli -30% vihreän kortin keltaisessa kaupassa.

400 g possusuikaletta
2 valkosipulinkynttä
1 tl inkivääritahnaa
3 rkl Boogie Chiller's Witchdoctor Chili Saucea tai vastaavaa chilitahnaa
2 dl kookoskermaa
1 rkl currya
Pari kourallista pakastewokkivihanneksia

Lisäkkeeksi riisiä.

Hienonna valkkarit ja sotke sekaisin se, chilitahna ja inkivääri. Yhdistä aikaansaatu massa possusuikaleisiin ja hiero kaikki sekaisin.

Ota yksi olut, tällä välin possu maustuu.

Ruskista possusuikaleet erissä pannulla, kaavi "marinadin" jämät sekaan ja lisää wokkivihannekset. Paistele tovi ja lisää curry sekä kookoskerma, muista huuhdella kookoskermapurkin viimeisetkin tilkat pannulle.

Anna kiehua sopivasti läjään, keitä samalla riisiä lisukkeeksi.

2 kommenttia:

  1. Teikäläinen se ei petä koskaan. Huomisen ruoka on nyt selvä.

    VastaaPoista