perjantai 25. tammikuuta 2013

Lohiceviche

Lohi oli tarjouksessa! Ok? Siksi näitä puskee.

Tein siitä mitä kaapissa oli, parempia reseptejä varmaankin löytyy.

Vajaan limetin mehu
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
Vähän chiliä, itse laitoin habaneron..
1½ rkl oliiviöljyä
Suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria.
100g kirjolohta (kaikki raakakypsytettävät kalat käyvät)

Hienonna kiinteät ainet, heivaa kuppiin, sekoita. Kuutioi kala 5mm * 5mm * 5mm kuutioiksi, suunnilleen. Kippaa maustumaan tunniksi pariksi. Stanssaa tai nostele lautaselle hurjiksi keoiksi. Tuore korianteri sopisi myös kuin nyrkki silmään, mutta koska sitä ei nyt Alepasta saanut niin...

Ohje on tosiaan pienelle määrälle, tein ikäänkuin testimielessä vuosien tauon jälkeen. Mutta kalan määrää lisätessä tekee enempi tuota sipulit&maustelientä!

Ja sit mie en saa syödä sevitsiä..

2 kommenttia:

  1. Lisäksi kurkku sopii tähän kuin... luu kurkkuun!

    Muuten melkolailla samanlailla tulee tämä herkku väsättyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattis muistutuksesta! Kurkun unohdin tyystin!

      Poista