lauantai 2. heinäkuuta 2011

Se parempi grillikastike

Sangen mahtipontista! Onnistuin kuitenkin raapustamaan - ihan oikeasti - ylös mitä tähän liemee oikein tulee. Toimii niin grillisoosina kuin marinadina. Parhaimmillaan molempina.

Ihmiset eivät aina usko, ainakaan ensikuulemalta, että coca-cola toimisi grillikastikkeena. Mutta kyllä se pelittää - ja varsinkin marinadina! Kokishan on urbaanilegendojen suosikki, amerikkalaista syövyttävää myrkkyä! Totuus on tarua ihmeellisempää, mutta kolajuomissa on (jossain määrin) fosforihappoa joka kypsyttää lihaa kemiallisesti, varsinkin jos liha marinoidana tällaiseen liemeen ja annetaan olla yön yli.

Eli;

1 dl sokeria
½ dl punaviini- tai omenaviinietikkaa
8 valkosipulinkynttä
2 sipulia (tai yksi todella iso)
2 habaneroa tai muuta chiliä maun mukaan
6 säilykepersikan puolikasta
1 dl ketsuppia
ripaus suolaa, mustapippuria.
1 l coca-colaa (rainbowcola käy yhtä hyvin mutta ei mikään light-yms. shitti)

Kaikki kattilaan ja keitetään kasaan, saa kiehua alle puoleen tilavuudestaan. Porataan sileäksi ja lisätään nestesavua, itse ostin Tammistosta jotain hickory smoke-juttua. Myös muista K-kaupoista saattaa löytyä, yleensä "Amerikan herkut"-erikoishyllystä.

Säilyvyyttä voi parantaa atamonilla. Soosiin voi kätevästi hävittää kaikki vanhat HP-kastikepullonpohjat yms. myös paprikajauhetta ja currya voi lisätä jos siltä tuntuu.

2 kommenttia:

  1. Tein tämän innoittamana viikonloppunan Cokikseen pohjautuvaa soosia- hyvää tuli ja nestesavulla tuunattuna vielä parempaa.

    VastaaPoista