lauantai 18. kesäkuuta 2011

Poroa, kukkakaalipyrettä ja juureskuutioita

Sain faijaltani poron ulkofilettä, joka piti kekseliäästi käyttää johonkin kivaan. Itseasissa muun safkan suhteen olin täysin alepan armoilla, mutta kyllähän sieltä löytyy vaikka mitä.

Poron UF pilkotaan kolmeen yhtä suureen osaan, pintaan hierotaan suolaa, mustapippuria, valkosipulia, timjamia ja oliiviöljyä. Jätetään tekeytymään ja lämpenemään.

le fläsä


Kukkakaali keitetään vähässä suolatussa vedessä kunnes liki hajoaa. Vesi valutetaan varovaisesti pois, kattilaan kaadetaan vajaa desi kermaa ja nokare voita. Vatkaa pallovatkaimella (tai sähkö) pyree tasaiseksi. Onnistuu ihan käsin jos kukkis on tarpeeksi kypsää.

Kuutioihin käytetään lanttua, porkkanaa, valkosipulia ja sipulia. Kaikki pilkotaan tasakokoisiksi ja nakataan pannulle isohkon voinokareen kanssa. Maustetaan suolalla ja pippurilla. Kun kasviksia on freesailtu jokunen minuutti, pannuun kaadetaan kahta-huikkaa-vaille-täysinäinen pullo pilsneriä, eli ykkösolutta. Jatketaan paahtamista kunnes bisse haihtuu ja lisätään pari ruokalusikallista siirappia. Tiputeen lämpöä ja haudutetaan kypsäksi.

Soosin tempaisin vasurilla, desi lihalientä, 4cl brandyä, nokare voita, loput kermat ja maizenan ruskealla pikasuurustella sakeaksi (saa nauraa).

Meillä ei annoksia koristella. Perkele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti